Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιάννης Πράπας "Τα αγαθά κόποις κτώνται"

Ρωτήσαμε τον Γιάννη Πράπα για τα καλά, τα κακά, τα σωστά και τα ανάποδα.
Ο Sensei, βρήκε λίγο χρόνο ανάμεσα στη προετοιμασία και τις οικογενειακές γιορτινές στιγμές, για να μας μιλήσει για αυτό που αγαπάει, ίσως , περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Το Καράτε.

Αρχικά ζητήσαμε από τον Γιάννη να μας κάνει μια αποτίμηση:

"Η σχολή μας από το 2008 μέχρι και σήμερα έχει μόνο καλούς τίτλους, εφόσον φροντίζω πάντα να προετοιμάζω τους αθλητές μου κατάλληλα, ανάλογα με το κάθε πρωτάθλημα για να καταφέρνουμε το καλύτερο δυνατό." είπε, και συμπλήρωσε, "Από το καλοκαίρι του 2009 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Wado Ryu Karate ξεκίνησαν οι επιτυχίες με τα μετάλλια των

Αλίκη Τριανταφύλλου - Χρυσό στο Κούμιτε, Ασημένιο στα Κάτα
Ιάσων Διαμαντής - Χρυσό στο Κούμιτε, Χρυσό στα Κάτα
Φάνης Παπανικολάου - Ασημένιο στο Κούμιτε
Κλάιντι Τσιαρτσίου - Χρυσό στο Κούμιτε
Εύη Αρμαδούρου - Χάλκινο στο Κούμιτε
Ντονάλντο Σκεντεράι - Ασημένιο στο Κούμιτε

Στην ίδια διοργάνωση, Τον Ιούνιο του 2010, είχαμε τα εξής μετάλλια

Ιάσων Διαμαντής - Χρυσό Κούμιτε, Χρυσό Κάτα
Φάνης Παπανικολάου - Ασημένιο Κούμιτε
Κλάιντι Τσιαρτσίου - Ασημένιο Κούμιτε,
Ηλίας Αρμαδούρος - Χάλκινο Κούμιτε, Χρυσό Κάτα
Αλντο Σκεντεράι - Χρυσό Κούμιτε

Μερικούς μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβρη του 2010, Ο σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wado Ryu στη Βενετία της Ιταλίας, όπου ο ίδιος κατέκτησε την 4η θέση στα Κάτα, και ο Ιάσων Διαμαντής το χάλκινο μετάλλιο στο Κούμιτε, φέρνοντας την πρώτη διάκριση εκτός συνόρων.

Το 2011, συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΕΛΟΚ ο Ιάσων Διαμαντής και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο.

Τον Ιούνιο του 2011, στο τρίτο συνεχόμενο που ο σύλλογος έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wado Ryu είχε πάλι πολλά μετάλλια

Ιάσων Διαμαντής - Ασημένιο μετάλλιο στο Κούμιτε
Χάρης Πατσόγας - Χρυσό Μετάλλιο στο Κούμιτε
Γιάννης Αγγελόπουλος - Ασημένιο Μετάλλιο στο Κούμιτε
Κλάιντι Τσιαρτσίου - 4η Θέση

Αύγουστος 2011 - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Wado Ryu, Texas, USA

Sensei και Ιάσων Διαμαντής συμμετείχαν, (Ο πρώτος με τραυματισμό στον Χιαστό), και κατέκτησε την 5η θέση στα κάτα. Ο Ιάσων Διαμαντής όμως έκανε αυτό που λίγοι περίμεναν, αλλά αυτός το είχε βάλει για τα καλά στους στόχους του... Κατέκτησε τη πρώτη θέση στο κόσμο στο Wado Ryu στη κατηγορία 14χρ(-62kg). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Ελληνικού Καράτε που κατακτάει τέτοιο τίτλο σε τόσο νεαρή ηλικία. Αν μη τι άλλο, σημαντικό γεγονός."


Toν ρωτήσαμε πόσα χρόνια κρατάει το Καράτε στην Υδρα, πως ξεκίνησε...

"Το Καράτε ξεκίνησε στο νησί στο δρόμο, κυριολεκτικά, με 4 μάθητες. Γιάννης Κόκκορης, Ζωή Διαμαντή, Δημήτρης Τσάτσας και Αλίκη Τριανταφύλλου το καλοκαίρι του 2008. Η δουλειά ξεκίνησε τότε και μέχρι σήμερα που ήμαστε στο 4ο χρόνο δουλείας"

Οσο για τις μεγαλύτερες δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει

"Η συκοφαντία και τα ψέματα που έχουν πει στο νησί για το άθλημα μας, είναι η μεγαλύτερη δυσκολία διότι εξαιτίας αυτού οι χρυσοί πρωταθλητές του καράτε, ήταν θύματα εξευτελισμών από άλλα παιδιά, που ακολοθούσαν άλλα αθλήματα, όμως πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν ότι το Καράτε είναι αυτό που έφερε την Υδρα πρώτη στο κόσμο και πρέπει να το αντιμετωπίζουν πλέον με το σεβασμό που δικαιούται. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά κοιτάω πάντα πολύ μπροστά μέσα από τα παιδιά που εκπαιδεύω και γνωρίζω ότι λίαν συντόμως θα πάψουν να υπάρχουν εφόσον με όλα αυτά που ετοιμάζουμε από το καράτε όλοι μας θα πάρουμε τόσες χαρές και δύναμη μέσα από αυτούς τους αθλητές που όλο το νησί και η υπόλοιπη Ελλάδα, το μόνο που θα κάνει είναι να βοηθάει αυτά τα παιδιά του καράτε που από τη πρώτη μέρα, έως και σήμερα, πίστεψαν και κατάφεραν τα ακατόρθωτα. Έπεται συνέχεια."



Τον ρωτήσαμε για τις μεγαλύτερες επιβραβεύσεις

"Η μεγαλύτερη επιβράβευση σε προσωπικό επίπεδο είναι από μια μαθήτρια μου, που προσωπικοί λόγοι την ώθησαν εκτός νησιού. Μου έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το παρακάτω μύνημα:


    • Αν υπάρχει ένας λόγος που θα ξανα γυρνούσα πισω στο νησι μου αυτός είναι η σχολή karate και οτι εχει να κάνει με αυτήν...Εκεί έμαθα πολλά όχι μόνο αυτοάμυνα (αυτά τα λίγα που ξέρω ως τώρα) αλά και τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς, έμαθα να διαχειρίζομαι σωστά το ότι δίποτε γιατί πολύ απλά το KARATE ΕΊΝΑΙ ΤΡΌΠΟΣ ΖΩΉΣ

Εκεί κατάλαβα ότι οι μαθητές μου έχουν μπει στο πραγματικό νόημα του Καράτε, έχουν νιώσει μέσα τους τι είναι να είσαι ΚΑΡΑΤΕΚΑ. Ενα βραβείο, ίσως το μεγαλύτερο όλων. Σε γενικό επίπεδο σχολής, η καλύτερη επιβράβευση ήταν κατα την επίστροφη μας από το Τέξας. Η Υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι τοπικοί φορείς, με μπροστάρη τον Δήμο Υδρας και τους κατοίκους του νησιού ήταν μοναδική. Αιφνιδιάστικα  από το πόσο ζεστοί ήταν μαζί μας και μας σήκωσαν στους ώμους, ζητοκραύγαζαν τα ονόματα μας. Πιο χρυσό και από το χρυσό στο παγκόσμιο."


Για τους μαθητές

"Η σχολή φέτος έφτασε τους 42 μαθητές, 10 εκ των οποίων είναι της ΑΕΝ."


Το πρόγγραμα για το 2012 είναι το εξής:

" Με το νέο έτος έχουμε πολλά σεμινάρια για τους αθλητές μας από τους σπουδαιότερους δασκάλους του Καράτε. Αν το καράτε της Υδρας δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις, θα παρακολουθήσω και σεμινάριο διαιτησίας. έχουμε Πανελλήνια πρωταθλήματα ΕΛΟΚ, Wado Ryu Karate. Επίσης στο Ευρωπαικό θα συμμετέχουμε ξανά με περισσότερους αθλητές αυτή τη φορά."


Εύχες

"Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα. Το 2012 εύχομαι για όλους μας να είναι ένα δημιουργικό έτος γεμάτο εύχαριστες εκπλήξεις και επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Στους μαθητές μου θα πω υπομονή και επιμονή γιατί οι επιτυχίες έρχονται μετά από προπόνηση και ιδρώτα, διότι ως γνωστώ.. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Καλή χρονιά σε όλους σας"


Επιμέλεια: Δαμδημόπουλος Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου