Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ύδρα και Αθλητισμός! Μπορούμε κ'άλλο


Κάθομαι και σκέφτομαι αυτές τις μέρες ότι ο αθλητισμός, πανελλαδικά , έχει δεχτεί απανωτά, γερά χτυπήματα. Δεν μιλάμε για τα "Μεγάλα αθλήματα", το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, τα οποία, ναι μεν, υπέστησαν πτώση, αλλά ακόμα οι ομάδες παίζουν αν όχι με εκατομμύρια  με πολλές 1.000 δες ευρώ, αλλά για άλλα ομαδικά, αλλά και ατομικά αθλήματα. Έτσι δημιουργείται μια ευκαιρία, σε μικρές κοινωνίες, με λιγότερα χρήματα απ'οτι πριν, να αναδειχτούν αθλητικά.

Το θέμα του αθλητισμού στην Ύδρα, αναπτυξιακά, είναι πάρα πολύ πίσω. Έχει κολλήσει στο χρόνο και πονάει. Πιο συγκεκριμένα. Υπάρχει μια ομάδα ποδοσφαίρου, μια ομάδα πόλο, ένας σύλλογος Καράτε και ένας σύλλογος Box Savate. Οι εγκαταστάσεις με άριστα το 10, παίρνουν 0. Το ποδόσφαιρο παίζεται σε ένα επικίνδυνο, χωμάτινο γήπεδο, οι πολεμικές τέχνες, είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα, αλλά όχι όπως θα πρεπε, και το αποκορύφωμα.. η ομάδα πόλο της Ύδρας δεν παίζει ΚΑΝ στην Ύδρα.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα αθλήματα έχουν εκπροσωπήσει την ΄Ύδρα και την έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη, ποίος μπορεί να ξεχάσει τις Ευρωπαϊκές συμμετοχές της Γροθιάς της Ύδρας? Τον Παγκόσμιο Καρατέκα μας στο Τέξας? Τον πρωταθλητισμό που κάνει σε κάθε κατηγορία η ομάδα πόλο, και την σταθερή αξία της ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές στην Αργολίδα, έχοντας συμμετέχει κατά καιρούς και στην Α κατηγορία, 1 κατηγορία  πριν το , πρώην, περιφερειακό πρωτάθλημα, η αλλιώς Δ' Εθνική.

Ιδέες για ανάπτυξη υπαρχόντων ομάδων

- Σουλούπωμα του δημοτικού γηπέδου, να γίνει λιγότερο επικίνδυνο. Δεν χρειαζόμαστε ένα 5στερο στάδιο, αλλά ένα ασφαλές γήπεδο, ίσως το κόστος να ξεπερνάει τις 200.000, όμως θα είναι ένα έργο το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού.

- Στήριξη στους συλλόγους πολεμικών τεχνών

- Προσπάθεια δημιουργίας αγωνιστικής πισίνας, η οποία θα είναι έναυσμα και άλλων αθλημάτων, όπως στέγαση του Υδραικου Ναυτικού Ομίλου  ώστε να βγάζουμε πρωταθλητές και σε άλλα αθλήματα, όπως είναι η κολύμβηση.

Ιδέες για καινούργια αθλήματα

- Δημιουργία ενός κλειστού σταδίου. Ένα μικρό στάδιο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες Μπάσκετ, Πετοσφαίριση, Handball και άλλα μικρά αθλήματα, κλειστού χώρου.

- Ετήσιος μαραθώνιος μικρού μήκους. Σωστά οργανωμένος.

Πολλά μπορώ να γράψω, ξέρω ότι δεν είναι τα ευρώ καραμέλες, να τα πετάς από δω και από κει.
Όμως ξέρω ένα ακόμα πράγμα.

Αθλητισμός = Πολιτισμός

Και η Ύδρα, ξέρει πολύ καλά από πολιτισμό!

Δ.Ν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου